Film

Skribent

Martin Persson

17 oktober 2024 | 11:30

Traditionellt slut klipptes ur ”Deadpool & Wolverine” – ville hylla Fox

Viljan att skapa något annorlunda blev på bekostnad av en känslosam blinkning med klassisk karaktär.
Spoilers följer nedan!
 
 
Vi som sett filmen vet att det är ett av Marvels härligaste smörgåsbord med klassiska cameos. Fantastic Four (med Chris Evans som Human Torch), Elektra, Blade och så klart Gambit är några av de hjärtvärmande återseendena vi fick från Marvels Fox-filmer under tidigt 2000-tal.
 
 Just Gambit, här spelad av Channing Tatum, är dock en karaktär som aldrig haft i en egen film. Trots sin popularitet i serietidningarna blev den tilltänkta solofilmen skrotad för många år sedan.
 
I det ursprungliga slutet för filmen skulle vi se Gambit, som överlevde slutstriden, kliva över en mängd lik och sedan ge ett litet leende till kameran.
 
Nu förklarar dock filmens redigerare Shane Reid i en intervju med ScreenRant varför det istället ändrades till en något komisk liten scen med Johnny Storm:
 
- Vi ville ge filmen en unik känsla och tyckte att scenen med Gambit blev lite för mycket av den klassiska Marvel-formulan, som bygger upp kommande filmer. Det här var en film som skulle gå emot ens förväntningar och jag tror att scenen med Johnny Storm blev en oväntad och kul vändning från det typiska.
 
Istället för att bygga upp framtida Marvel-filmer ville man hedra arvet från Fox-filmerna i en rolig och fin liten scen. Det är ett gott budskap, även om man förstås undrar ifall Gambit kommer att återvända i någon form.
 
”Deadpool & Wolverine” visas ännu på bio på många ställen i landet och går att hyra & köpa.
| 17 oktober 2024 11:30 |