Film

Skribent

Fredrik Adolvsson

17 oktober 2024 | 11:00

Stephen Kings skrämmande sagor blir tv-serie - "Bourne"-regissör tar kontrollen

"Fairy Tale" började utvecklas som en film, men det fanns för mycket att berätta om.
Det går bra för skräckförfattaren Stephen King. Filmatiseringar av hans verk brukade ofta vara synonymt med b-film och skräp, men det har inte varit sant på många år. Och nu ser det ut som om hans första ordentliga fantasyroman får sig en kvalitativ bearbetning.
 
Från Deadline kommer nyheten att Kings episka "En saga" ("Fairy Tale" i original) blir tv-serie. Bakom den ligger Paul Greengrass ("The Bourne Ultimatum", "United 93", "Captain Phillips").
 
Från början var det meningen att bokens skulle bli film men det visade sig svårt att koka ner de mer än 600 sidorna till en långfilm, så Greengrass kommer samarbeta med J.H. Wyman ("Fringe") och skriva ihop tio tv-avsnitt istället.
 
Så här beskriver svenska utgivaren Albert Bonniers förlag bokens handling:
 
"Sjuttonårige Charlie Reade kommer till undsättning när hans granne, den buttre och hemlighetsfulle mr Bowditch, fallit och skadat sig illa. De blir vänner, men Charlie måste lova att hålla sig borta från det mystiska skjulet i trädgården. Vad är det som väntar på andra sidan skjulets tillbommade dörrar? Med hunden Radar vid sin sida ger sig Charlie ut på ett lika hisnande som skrämmande äventyr."
 
A24 producerar men var serien hamnar, och när, är än så länge oklart.
 

Läs också: Världens bästa film fyller 30 i år - en odödlig klassiker

 
| 17 oktober 2024 11:00 |