Film

Skribent

Martin Persson

27 juli 2024 | 11:00

”Deadpool & Wolverine” hade från början en annan titel – alla hatade den

Vissa långkloade tuffingar riskerade att lämnas utanför.
Med den enorma succén ”Deadpool & Wolverine” haft på bio och bland kritiker senaste dagarna, är det inte mer är rimligt att man fortsätter prata om filmens galna behind-the-scenes historia.
 
I en intervju avslöjar Ryan Reynolds att filmen från början hade en annan titel, så pass långt in i processen att den var redo att tryckas på marknadsföring och att man först kvällen innan Super Bowl-trailern skulle gå upp beslöt sig för att ändra den.
 
”Deadpool & Friend” var filmens titel, som läckte online och blev sågad av fansen. I desperation försökte Reynolds, tillsammans med Hugh Jackman och Shawn Levy få Disney att gå med på att ändra titeln:
 
- Vi ringde runt på Disney och sa ”vi måste få bort den förbannade titeln!” och de var till en början motvilliga eftersom trailern skulle gå upp dagen efter, men vi gav oss inte. Det började kännas olustigt efter allt hat mot titeln och vi förstod att den inte skulle funka.
 
I efterhand blev det troligen för det bästa. Vad vore titeln utan Wolverine? Kemin i filmen är ju trots allt det som säljer det, som vår recension tydliggjorde!
 
”Deadpool & Wolverine” visas just nu på biografer över hela landet.
| 27 juli 2024 11:00 |