Film

Skribent

Nader Ryan Pahlevani

26 september 2024 | 14:30

Francis Ford Coppolas vattendelare "Megalopolis" spås bli nästa megaflopp

Coppolas passionsprojekt spås skrämma bort publiken.
Cannes-snackisen "Megalopolis" har premiär till helgen och utsikterna ser minst sagt dystra ut. Coppola - känd för bland annat "Apocalypse Now" och "Gudfadern" - pungade ut $120 miljoner ur egen ficka för att finansiera filmen som han beskrivit som sitt passionsprojekt. Dock verkar biopubliken inte lika passionerade. Siffrorna inför filmens premiärhelg spår intäkter på $5-7 miljoner i Nordamerika, skriver Variety.
 
 
Sci-fi-filmen fick ett blandat mottagande på Cannes filmfestival och har för närvarande 51% på filmkritikersidan Rotten Tomatoes, för att inte tala om dess mediokra 6,0 på IMDb. Med skådespelare som Adam Driver, Giancarlo Esposito, Nathalie Emmanuel, Aubrey Plaza, Shia LaBeouf, Jon Voight och Laurence Fishburne framför kameran svider det nog rätt rejält hos Lionsgate som marknadsför och distributerar filmen. 
 
Filmen utspelar sig i framtidens USA och följer en arkitekt (Adam Driver) som inte riktigt kommer överens med den korrupta borgmästaren (Giancarlo Esposito) om hur man ska återuppbygga New York efter en katastrof. Hos MovieZine fick filmen två av fem i betyg där Jonna Vanhatalo kallar filmen för "ett megamagplask". Till helgen har vi alla chansen att se filmen och skapa vår egen uppfattning. Megaflopp eller missförstådd? 
 
Kommer du se ""Megalopolis"? Kommentera nedan. 
| 26 september 2024 14:30 |