Film

Skribent

Alexander Kardelo

1 oktober 2024 | 09:45

Efter 11 års paus: Regissören bakom "Nyckeln till frihet" är redo för sin comeback

En av världens hetaste tv-serier fick honom att pausa pensionen.
65-årige Frank Darabont har inte suttit i registolen sedan år 2013. Men nu är det dags igen.
 
Det krävdes en serie som "Stranger Things" för att pensionären skulle få ny arbetslust. I en intervju med Daily Beast förklarar han varför han ville jobba på den kommande säsong 5:
 
- Det som verkligen fick mig att dra mig tillbaka från pensionen var att min fru och jag verkligen älskar den här serien. Vårt content nu är så fyllt av hemska människor som gör hemska saker av giriga skäl, men "Stranger Things" har så mycket hjärta. Den positiviteten är något som jag verkligen reagerade på.
 
Frank Darabont har bara ett fåtal långfilmer bakom sig, men det är å andra sidan ett imponerande CV. Han regisserade "Nyckeln till frihet" (1994) som ligger 1:a på IMDB:s lista över världens bästa filmer. Han följde upp den med ännu en stark Stephen King-adaption i "Den gröna milen" (1999) och sedan med rysaren "The Mist" (2007). Annars har han hällt sig sysselsatt som manusförfattare till bland annat "The Walking Dead".
 
Nu tacklar han två avsnitt av tokpopulära "Stranger Things" i den femte och sista säsongen. Kommer han regissera mer? "Vem vet", svarar Darabont kryptiskt.
 
- Jag har inte saknat branschen, men jag har saknat att vara på en inspelningsplats med kreativa människor... Det kanske får räcka med detta, men vi har fortfarande tid.
| 1 oktober 2024 09:45 |