Serie

Skribent

Alexander Svensson

4 augusti 2024 | 07:00

George R.R. Martin bekräftar: Sju  "Game of Thrones"-serier på gång

HBO satsar hårt på Westeros även framöver. Mer drakar åt folket!
HBO satsar även framgent på "Game of Thrones" som en av sina flaggskeppstitlar. Detta enligt "Game of Thrones"-författaren George R.R. Martin som i ett samtal vid Oxford Writers House avslöjade att det finns totalt sju "GoT"-inspirerade serier under utveckling. Detta verkar vara utöver de två serier som redan fått grönt ljus, det vill säga "House of the Dragon" som är inne på sin andra säsong, och "A Knight of the Seven Kingdoms" som påbörjat inspelningen. 
 
Rapporten från Oxford Writers House kommer från Elio Garcia Jr. och Linda Antonsson, som driver fansajten Westeros.org och skrivit "A World of Ice and Fire" och "Fire and Blood" ihop med Martin. Den senare boken är källmaterialet för "House of the Dragon".
 
 
Tre av serierna man jobbar på är alltså live-action, och fyra är animerade. Som Elio och Linda skriver har vi hört talas om några av dem tidigare: en live-action-serie ska handla om Aegon the Conqueror, som i princip är Westeros motsvarighet till Wilhelm Erövraren, fast med drakar, och blev Westeros första Targaryenkung. Den andra, "Ten Thousand Ships" utspelar sig tusen år innan "Game of Thrones" och följer en enorm migration till Westeros ledd av prinsessan Nymeria. 
 
Lord Corlys Velaryon, i "House of the Dragon" spelad av Steve Toussaint, kan få sin egen animerade spinoff!
 
Den ena animerade serien vi känner till är "The Sea Snake", en spinoff på "House of the Dragon" som ska följa karaktärern Corlys "The Sea Snake" Velaryon (Steve Toussaint) på hans sju sjöresor över världen. Den andra är "The Golden Empire" är en serie som ska utspela sig i Yi-Ti, ett land långt ut i öster i Martins värld, som vi aldrig fått se i varken böckerna eller tv-serierna. 
 
Vilka av serierna som blir verklighet och vilka som dör på ritbordet får vi se: sannolikt lär inte allihop bli verklighet. Förhoppningsvis kan Martin vara någorlunda involverad i de serier man väljer att gå vidare med, givet att han samtidigt kan skriva klart sina böcker, såklart (det är tretton år sedan den senaste kom, för er som tappat räkningen).
| 4 augusti 2024 07:00 |