Serie

Skribent

MovieZine

28 maj 2024 | 15:30

George R.R. Martin: "Filmen är alltid sämre än boken"

Författaren bakom förlagan till succéserierna ”Game of Thrones” och ”House of the Dragon” går hårt mot filmatiseringar.
Att ligga bakom två av tidernas mest hyllade och inflytelserika tv-serier tycks inte stoppa George R.R. Martin från att säga sin åsikt. I ett inlägg på sin blogg menar författaren att hänsynen till förlagan inte ökat; ”det har snarare blivit värre”, skriver Martin.
 
”Det finns alltid manusförfattare och producenter som vill ta berättelsen och göra det till sin egen. Hur bra boken än är finns det alltid någon som tror att den kan göra det bättre. Boken är boken, säger de, och filmen är filmen. Och sen gör de berättelsen till sin egen. I 999 fall av 1000 blir det sämre än boken.”
 
George R.R. Martin nämner inte hur han tycker att ”Game of Thrones” och ”House of the Dragon” står sig i jämförelse. Men det är sedan tidigare känt att ”Game of Thrones” vid sin sjätte säsong och framåt slutade basera sig på Martins böcker, varav många fans blev missnöjda med de sista två säsongerna.
 
Samtliga åtta säsonger av ”Game of Thrones” och den första säsongen av ”House of the Dragon” finns att streama på Max. Den andra säsongen av ”House of the Dragon” har premiär 17 juni.
 
Martin Persson
 
Håller du med George R.R. Martin, eller tycker du att regissörer har rätt att göra berättelsen till sin egen?
| 28 maj 2024 15:30 |