Film

Skribent

Alexander Kardelo

27 september 2024 | 09:30

Maika Monroe spelar nanny från helvetet när bortglömd 90-talsthriller får remake

Se upp med vem som får ta hand om dina barn. En skräckfilmsstjärna är nog ingen bra idé.
Den kusliga 90-talsthrillern ”Handen som gungar vaggan” står på tur för en remake. Den här gången får Maika Monroe (aktuell i ”Longlegs”) spela rollen som barnflickan med en mörk agenda, skriver THR.
 
I originalfilmen från 1992 spelade Rebecca De Mornay en nanny som lämpligt dök upp hos en familj som behövde en. Hon visade sig dock ha onda avsikter, och försökte sno såväl baby som make åt sig själv. Numera en lite borglömd film, men på sin tid en stor biosuccé. Curtis Hanson (”LA Konfidentiellt”) stod för regin.
 
Den nya filmen regisseras av mexikanska Michelle Garza Cervera ("Huesera", 2022) men annars vet vi inte mer om vilken riktning man vill ta med storyn.
 
 
Maika Monroe har iallafall seglat upp som en scream queen att räkna med sedan genombrottet i "It Follows" för tio år sedan. Hon har också medverkat i genrefilmer som "The Guest" och "Watcher", och spårar just nu seriemördare i bioaktuella "Longlegs". Det ska bli intressant att se henne byta spår och bli skurken för en gångs skull.
 
Originalet "Handen som gungar vaggan" finns att hyra på SF Anytime, Blockbuster och liknande tjänster. Se trailern nedan.
 
| 27 september 2024 09:30 |