Film

Skribent

Alexander Kardelo

16 augusti 2024 | 17:30

”Horizon 3” är i fara - ingen vill pröjsa för Costners western-saga

Kevin Costner får kanske tygla sina storslagna planer.
”Horizon: An American Saga - Chapter 1” floppade på bio under sommaren. Den redan färdiga ”Chapter 2” skulle egentligen ha fått biopremiär idag, 16 augusti, men ströks snart från schemat. När den nu kommer att gå upp på bio - om den ens gör det - är oklart.
 
Nu får Kevin Costner antagligen tygla sina vilda och storslagna filmplaner. Han såg en episk westernsaga i fyra kapitel framför sig. Men inspelningen av ”Chapter 3” har fått käppar i vagnhjulet. Anledningen? Finansiärerna lär inte direkt stå på kö i långa karavaner.
 
Screenrant skriver att Puck skriver att rykteskvarnen säger att cashen sinar. Bristen på pengar har fått Costner att pausa inspelningen, och filmseriens framtid är hotad.
 
Hoppet står till streaming och VOD. Nästa vecka släpps ”Horizon: An American Saga - Chapter 1” på streamingtjänsten Max och lär säkert locka till sig nyfikna tittare, som inte orkade med tretimmarsdrama på bio mitt under sommaren.
 
Därefter är det tänkt att ”Horizon: An American Saga - Chapter 2” ska få sin världspremiär på Venedigs filmfestival i september.
| 16 augusti 2024 17:30 |