Serie

Skribent

Martin Persson

6 augusti 2024 | 11:30

”House of the Dragon”-skaparen besvarar kritiken: "Det bästa är på väg"

För de som blev missnöjda över vissa delar av säsongsfinalen lovar man att det bästa ännu är på ingång.
Spoilers följer nedan för den andra säsongen av ”House of the Dragon”.
 
”House of the Dragon” har, trots överlag mycket god kritik, fått vissa delade meningar gällande sin säsongsfinal.
 
Vår TV-redaktör Jonathan Blomberg var inte helt nöjd med hur man fortsatte ”ställa upp pjäserna på rätt ställe” snarare än att leverera ett mäktigare klimax, medan jag personligen tyckte att karaktärsdramat byggde upp berättelsen fint inför kommande säsong och att tidigare episka delar mer än kompenserade.
 
För de som har läst böckerna kan det sägas att vissa saknade ett episkt slag som sågs där i George R.R. Martins ”Eld och blod”. Det stora sjöslaget om Gullet kände många byggdes upp under flera av säsongens avsnitt, men visades sen aldrig. Många blev besvikna, då man väntade sig bland det mer episka som kunnat visas på TV i fantasyväg.
 
Många upplevde bristen av ett större klimax som en brist. Seriens skapare Ryan Condal är dock medveten om detta och menar i en intervju att det var medvetet:
 
- En sådan här serie tar mycket tid och arbete och det är alltid viktigt att balansera berättandet med det som känns lämpligt eller är möjligt, vi lärde oss mycket efter att ha gjort den första säsongen. Slaget om Gullet kommer att bli bland det största vi gjort i George R.R. Martins värld och vi ville ge det tid att bli så bra som möjligt och om slagen vi fick i denna säsong räcker som bevis kommer vi att ge er ett förbaskat bra slag nästa säsong!
 
Ryan pekar på de två episka händelserna tidigare i säsongen, drakfighten vid Rook’s Rest och det föregående avsnittets episka uppvisning av de nya drakryttarna. Troligen kommer vi också att få se det stora sjöslaget vid Gullet tidigt under nästa säsong.
 
När denna säsong släpps är ännu inte klart, men eftersom att inspelningen börjar under nästa år kan vi vänta oss att den kommer under 2026. Nyligen bekräftades det också att ”House of the Dragon” kommer att löpa i 4 säsonger.
| 6 augusti 2024 11:30 |