Film

Skribent

Alexander Kardelo

7 september 2024 | 04:00

Ikväll på tv: Trots grymma skådisar - det här kan vara 2022 års dummaste komedi

MovieZines recensent utfärdar en stor fet varning.
Ikväll kan du råka se komedin "The Estate" blippa förbi på tv och kanske tycker den verkar som ett skoj tidsfördriv. Det vore en dålig idé.
 
Själva konceptet är det inget fel på. Filmen handlar om två systrar som försöker smöra för sin dödssjuka, svårflirtade faster i hopp om att bli förmånstagare till hennes stora arv. Snart märker de att resten av deras giriga familjemedlemmar har samma idé.
 
Den brittiska komedin, skriven och regisserad av Dean Craig ("Trångt i kistan") har samlat ihop en hyfsad ensemble. Vi ser den alltid skickliga Toni Collette, roliga Anna Faris och pålitlige David Duchovny, vid sidan av 80-talsikonen Kathleen Turner.
 
Men det räckte inte för att imponera på MovieZines recensent som förärade filmen med 1/5 i betyg:
 
"En på papper hyfsat kul komedi, som överhuvudtaget inte lyckas leverera när det väl kommer till kritan. Bra skådisar som Toni Collette, Kathleen Turner och David Duchovny är fullständigt bortkastade här, liksom är i slutändan min tid" skriver Jonna Vanhatalo. För säkerhets skull avslutar hon sin recension med "UNDVIK!" i versaler.
 
 
Vi är inte ensamma om att såga "The Estate". Filmen sitter på 32% i kritikersnitt på Rotten Tomatoes, och är lika rutten när publiken får tycka till med 33%.
 
"Den misslyckade humorn går mest ut på att alla är så slemmiga och elaka som möjligt" skrev DN i sin recension. "Att ”The Estate” kunde bli så här dålig är nästan imponerande" konstaterade Aftonbladet. "Skådespelarna är bättre än manuset förtjänar" tyckte SvD.
 
Här kan du se (eller undvika) "The Estate":
 
● Ikväll 21:00 på TV3
● Repris söndag 15:45 på TV4
 
Se trailern nedan.
 
| 7 september 2024 04:00 |