Film

Skribent

Alexander Svensson

14 september 2024 | 14:00

Joaquin Phoenix skulle spelat huvudrollen i "Split" - hoppade av i sista sekunden

Joquin Phoenix verkar inte vara den mest pålitlige av skådespelare...
Joaquin Phoenix börjar få något av ett rykte för att hoppa av projekt i sista minuten. Tidigare under månaden kunde vi rapportera att han hoppat av Todd Haynes nya film som nu fått läggas ner. Det har även framkommit att Phoenix varit nära att överge såväl "Napoleon" som "Joker". Och nu har det avslöjats ytterligare ett projekt där Phoenix fick kalla fötter: M. Night Shyamalans "Split".
 
Det är James McAvoy som i en intervju på podden Happy Sad Confused som avslöjat att Phoenix hoppade av huvudrollen i filmen bara två veckor innan inspelningen började, vilket ledde till att McAvoy fick ta över rollen:
 
- Ibland är det bäst att komma in i sista sekunden. Jag tror att han övergav den två veckor innan de började spela in. Det var verkligen i sista ögonblicket. Jag hade ett par veckor för att förbereda mig. Två veckor. Manuset var väldigt välskrivet, så mycket var klart direkt. Ett par karaktärer tog ett tag att hitta. Patricia kom fort. Hedwig tog ett tag.
 
James McAvoy i "Split".
 
McAvoy gjorde ett suveränt jobb i "Split", så det är sannolikt inte jättemånga som sörjer Phoenix avhopp. Däremot kan man ju undra vad det är som får skådespelaren att gång på gång vilja överge projekt han skrivit på för, och framförallt hur länge han kan hålla på så innan regissörer börjar bli tveksamma kring att anställa honom.
 
Se hela "Happy Sad Confused"-intervjun med James McAvoy nedan:
 
| 14 september 2024 14:00 |