Serie

Skribent

Alexander Kardelo

4 oktober 2024 | 09:05

Kan Kim Kardashian få bröderna Menendez att gå fria?

"Jag har spenderat tid med dem... de är inga monster".
Kim Kardashian kräver att bröderna Erik och Lyle Menendez släpps ut ur fängelset. Båda sitter inne på livstid efter mordet på sina föräldrar år 1989, ett mord som uppmärksammats på nytt via Netflix-serien "Monster".
 
Kardashian fick besöka bröderna i fängelset för tre veckor sedan, och skriver nu i ett öppet brev på NBC News att de är för trevliga för att sitta inspärrade.
 
"Jag har spenderat tid med Lyle och Erik, och de är inga monster. En av vakterna sa till mig att han skulle vara bekväm med att ha dem som grannar. De är vänliga, intelligenta och ärliga män", skriver Kardashian och hoppas att de ska få en andra chans.
 
"Hade det här brottet begåtts och dömts idag, tror jag att utgången hade blivit drastiskt annorlunda" tillägger hon. "På den tiden fanns det begränsade resurser för att stötta offer för sexuella övergrepp, särskilt pojkar."
 
Hon avslutar med att bröderna "blev berövade på sin barndom" av sina föräldrar och "berövade på all chans till frihet" av ett orättvist rättssystem. "De var dömda innan rättegången ens hade börjat".
 

Bröderna Menendez får en ny chans i rätten

 
TV-skaparen Ryan Murphy, som står bakom den uppmärksammade serien "Monster: Berättelsen om Lyle och Erik Menendez", tror att bröderna kommer släppas fria innan jul. Det står nämligen klart att en ny domstolsförhandling ska ske i november, där Los Angeles distriktsåklagare vill ta en ny titt på bevisen om att bröderna skulle ha utsatts för övergrepp av sin far, Jose Menendez, skriver Variety.
 
Om det händer är han öppen för att komplettera serien:
 
- Det skulle vara intressant, om Nicholas [Alexander Chavez] och Cooper [Koch] går med på det, att fortsätta historien med ett eller två nya avsnitt, säger Murphy.
| 4 oktober 2024 09:05 |