Film

Skribent

Paul Dakwar

30 september 2024 | 09:05

Minns du Maggie Smiths roll som karismatisk mördare i denna svarta komedi?

En småstadspräst, en dysfunktionell familj, och en ovanlig hushållerska med mörka hemligheter. Maggie Smiths svarta komedi som levererar skratt och överraskningar på alla fronter.
Maggie Smith kunde göra allt, och hon backade aldrig för en utmaning. Speciellt inte om det handlade om att spela huvudrollen som seriemördare i en brittisk svart komedi. “Keeping Mum” (2005) må vara en film som gått många under radarn, men det betyder inte att Smith briljerar mindre i denna unika och (förvånansvärt) hjärtevärmande roll.
 
I "Keeping Mum" möter vi Walter Goodfellow (Rowan Atkinson), en distraherad präst som är så upptagen av sitt arbete att han knappt märker hur hans familj faller isär. Hans fru Gloria (Kristin Scott Thomas) är frustrerad och söker tröst hos en affärsman (Patrick Swayze), medan deras tonårsbarn skapar egna problem.
 
Men allt förändras när hushållerskan Grace (Maggie Smith) anländer.
 
Abstract abstract art 3d   31141940 2560 1600
 
Grace är inte bara en vanlig hushållerska. Hon har en väldigt speciell koppling till familjen, som de ännu inte vet om. Dessutom är hon skicklig, mystisk, och har en oväntad förmåga att lösa problem – på sitt eget, lite extrema sätt. Det vill säga mord. Blodiga, brutala mord.
 
Large bdfe061f270275dbe08c241d06d5e71a secrets de famille 01
 
Maggie Smith briljerar i rollen, och hennes karaktär förvandlar långsamt familjens tillvaro till något som kan beskrivas som en charmigt kaotisk och ibland rent av bisarr resa.
 
"Keeping Mum" är en film som förtjänar mer uppmärksamhet än den fått. Den lyckas leverera skruvad humor utan att tappa sitt hjärta, och erbjuder en frisk fläkt i genren. Maggie Smiths insats är i särklass, och filmen är ett måste för alla som uppskattar en bra dos brittisk humor med en mörk twist.
 
"Keeping Mum" finns att hyra på Blockbuster.
 
| 30 september 2024 09:05 |