Serie

Skribent

Alexander Svensson

29 juli 2024 | 22:30

Ny behind-the-scenes-video visar upp det anmärkningsvärda hantverket bakom "Maktens ringar"

Inför säsong två av "Sagan om ringen: Maktens ringar" har man lagt ner både tid, energi och praktiska effekter för att få Midgård att kännas så levande som möjligt.
"Sagan om ringen: Maktens ringar" är snart tillbaka, och Prime Video har nu släppt en video som visar hur man gett liv åt Midgård i den kommande andra säsongen. Fokus ligger framförallt på de många monster man skapat och som våra hjältar kommer ställas emot.
 
I den drygt tre minuter långa videon får vi en inblick i hur man skapat vålnader, jättespindlar och framförallt orcher, som, precis som i Peter Jacksons filmer, är gjorda praktiskt med masker och smink. En hel del annat verkar dock vara gjort digitalt, och med visst fog: att sätta ihop ett lika övertygande som enormt havsmonster är knepigt utan CGI.
 
Det är hursomhelst kul att se den mängd arbete som läggs ner på serien, och förhoppningsvis färgar den kärleken av sig på avsnitten vi kommer att få se med start den 29 augusti. Du kan se behind-the-scenes-videon från säsong 2 av "Maktens ringar" nedan.
 
| 29 juli 2024 22:30 |