TV-tips

Skribent

Martin Persson

3 augusti 2024 | 05:00

På tv inatt: Noomi Rapace kidnappar Joel Kinnaman i mörk thriller från 2020

Hur väl känner du din granne? Ett av 2020:s mest intensiva filmer.
Hösten 2020 var en trevlig återkomst till biograferna under ett visst uppehåll under den rådande pandemin.
 
En av filmerna jag, som trogen cineast, valde att se var Yuval Adlers läskiga och välspelade film ”The Secrets We Keep”.
 
Filmen utspelar sig efter andra världskriget i en amerikansk småstad. En kvinna (Rapace) lever ett idylliskt liv tillsammans med sin man och son, men bär tillsynes på ett mörkt trauma inom sig. Vi är inte helt säkra på vad hon varit med om till en början, men det stegras ständigt upp tills vi möter parets nya grannar.  Hon är säker på att mannen i paret (Kinnaman) är den förintelseöverordnaden som mördade hennes familj när hon var en liten romsk flicka. Men vad är egentligen sant?
 
Det är alltid kul att se våra svenska stjärnskådisar fortsätta yttra sig internationellt och filmen är otroligt välspelad, välskriven och subtilt berättad med ständigt upptrappande intriger. Både Noomi Rapace och Joel Kinnaman gör några av sina starkare roller med enorm bredd i denna film.
 
Perfekt tempo, väldigt spännande och överlag snyggt klippt. Verkligen en höjdpunkt från filmåret 2020 som jag känner att det kanske inte pratades tillräckligt om.
 
Vår recensent Jake Bolin var inte lika nöjd, utan gav filmen betyget 2/5 och beskrev den som ”känslotunn” och berömde skådespelet, men kände att de inte hade mycket att jobba med.
 
Kolla in filmen och avgör själva!
 
 
”The Secrets We Keep” visas inatt 00:30 på Sjuan. Streamar även på Viaplay och Max och går att hyra & köpa hos SF Anytime.
| 3 augusti 2024 05:00 |