Serie

Skribent

Alexander Kardelo

8 oktober 2024 | 08:50

Star Wars-skådis sågar Disney: "De behöver skydda oss mot rasistiska påhopp"

Disney gör inte tillräckligt för att försvara sina skådespelare från nättroll, menar Jodie Turner-Smith.
När tv-serien "The Acolyte" släpptes på Disney+ i somras var nättrollen inte sena att vakna. Som med det mesta som rör Star Wars blev den nya serien noga granskad och snart avfärdad som "woke" - det är tydligen svårt för vissa "fans" att acceptera att svarta skådespelare får huvudroller i en sci-fi-serie.
 
Serien lades ned efter en säsong på grund av svikande tittarsiffror. Huvudrollsinnehavaren, Amandla Stenberg, skyllde seriens misslyckande på fördomsfulla fans. En av skådespelar-kollegorna har nu riktat kritik mot Disney som inte gör tillräckligt när deras stjärnor möts av näthat.
 
- De måste sluta med det där att inte säga något, när folk blir påhoppade på internet med rasism och skitsnack. Det är inte rättvist att hålla tyst, säger Jodie Turner-Smith till Glamour.
 
- Det vore trevligt om de som sitter på alla pengarna kunde visa sitt stöd och sätta ned foten. Säg att det är oacceptabelt: "Du är inte ett fan om du gör så." Gör ett stort uttalande och se om pengarna försvinner. Jag tror inte det, för färgade människor och svarta människor utgör en mycket stor del av köparna. De kanske rentav vinner på det. Men alla använder "woke" som en svordom.
 
Disney har ännu inte svarat på Jodie Turner-Smiths kritik.
| 8 oktober 2024 08:50 |