Serie

Skribent

MovieZine

25 september 2024 | 07:00

Nu på SVT Play: Spännande thrillerserie ombord på ett ostoppbart tåg

"Nightsleeper – kapningen" är en brittisk thrillerserie som utspelar sig på ett kapat nattåg mellan Glasgow och London.
Älskar du brittisk spänning och en kamp mot klockan? Kliv ombord, nu blir det åka av! SVT Play har just släppt den sex avsnitt långa miniserien "Nightsleeper – kapningen" som verkar bjuda på en hyfsat dramatisk tågresa.
 
Den hejdlösa thrillerserien, som SVT själva uttrycker det, utspelar sig på ett kapat nattåg mellan Glasgow och London. All kommunikation är avskuren och nödstoppet fungerar inte längre. En okänd person har tagit full kontroll över tåget och har makten i sina händer.
 
Ombord befinner sig polisen Joseph (Joe Cole, känd från "Gangs of London" och "Peaky Blinders") som kontaktar säkerhetsspecialisten Abby för att rädda sig själv och de andra passagerarna. Tillsammans försöker de reda ut motivet och identifiera den mystiska ”föraren”.
 
Sen är frågan om man inte bör sänka sina förväntningar ett hack... De brittiska recensionerna har inte varit helt positiva om man säger så. När serien hade premiär 15 september skrev man bland annat:
 
"Manuset är bedrövligt och actionhjälten så uttryckslös att man blir helt distraherad. Denna påstått högoktaniga tågthriller är nästan skrattretande usel", tyckte The Guardian och delade ut 2 stjärnor.
 
Tidningen The Spectator tyckte att det hela blev "så dumt och repetitivt" mot slutet att det inte längre påminde om "Speed" eller "24" utan parodin "Titta vi flyger!".
 
Samtidigt var Den of Geek ganska nöjda med vad de fick se: "Beroendeframkallande och bingevänligt" lyder omdömet. "Orealistiskt" såklart, men också fängslande.
 
Alla sec avsnitt av "Nightsleeper – kapningen" finns nu att streama på SVT Play.
 
| 25 september 2024 07:00 |