Film

Skribent

Alexander Svensson

22 juli 2024 | 08:00

Äntligen - "The Strangers: Chapter 1" har kommit till Sverige

Här i Sverige blev det ingen biopremiär för nya "The Strangers", men nu kan vi äntligen se den!
The Strangers: Chapter 1” invaderar digitaltjänster idag! Skräckfilmen handlar om ett ungt par som övernattar i ett sunkigt Airbnb och där blir terroriserade av tre maskerade främlingar. Den har blivit en framgång på biografer internationellt där den spelat in 43 miljoner dollar på en budget av endast 8.5 miljoner.
 
De våldsamma främlingarna besökte dock aldrig svenska biosalonger, men nu får svenska skräckfantaster äntligen en chans att se filmen: den har nämligen premiär på digitaltjänster idag, där den går att köpa.
 
I “The Strangers: Chapter 1” ser vi Madelaine Petsch (“Riverdale”), Froy Gutierrez (“Teen Wolf”), Rachel Shenton (“Hollyoaks”), Gabriel Basso (“The Night Agent”) och Ema Horvath (“Sagan om ringen: Maktens ringar”) i rollistan. Regisserar gör Renny Harlin.
 
Froy Gutierrez och Madelaine Petsch spelar det skräckdrabbade paret.
 
“The Strangers: Chapter 1” är del ett i en tänkt filmserie på tre delar. Den andra delen avses för tillfället släppas i år, medan del 3 är lite längre bort. Det finns även två tidigare “The Strangers”-filmer: “The Strangers” och “The Strangers: Prey at Night”. Gemensamt för dem är ett  bägge fått ett ljummet mottagande från kritiker men ändå blivit biosuccéer. 
 
Liksom sina föregångare har “The Strangers: Chapter 1” inte riktigt blivit en kritikerfavorit. Det samlade kritikergenomsnittet på Rotten Tomatoes är något sorgliga 21% och här på MovieZine har filmen bara fått 2/5 i betyg. Med det sagt så kan alla nyfikna skräckälskare köpa “The Strangers: Chapter 1” digitalt på tjänster som SF Anytime eller Amazon från och med idag.
| 22 juli 2024 08:00 |