Serie

Skribent

Martin Persson

2 augusti 2024 | 15:30

Trailerpremiär – "Darkest Hour"-regissörens serie om Mussolini

Ännu ett historiskt drama om en världsledare från den Oscarsnominerade regissören.
Vi lider ingen brist på starka serier i dessa dagar. Förutom aktuella serier som ”House of the Dragon”, ”Rings of Power” och den aktuella Emmyälsklingen ”Shogun” är det många filmiska och imponerande satsningar på ingång. Vår lista över sensommarens bästa serier lyfter fram några riktigt starka titlar!
 
Ännu en kommande och ytterst intressant serie är en miniserie av Joe Wright, regissören bakom den fantastiska Churchill-filmen ”The Darkest Hour” från 2017.  ”M. Son of the Century” handlar också om en världsledare under ungefär samma tid: Italiens diktator Benito Mussolini.  Serien handlar om när Italien präglades av fascism och hur en man kan förlora makten och sedan resa sig ur askan gång på gång. Mussolinis komplicerade relation till sin fru och sin älskarinna kommer även att visas och vi kan dessutom vänta oss ett och annat framträdande från ett flertal historiska figurer.
 
Mussolini själv kommer att spelas av den lovande och prisvinnande skådespelaren  Luca Marinelli och i andra roller syns namn som Francesco Russo, Cesare Rossi, Barbara Chichiarelli med flera.
 
Serien baseras på boken av Antonio Scurati och kommer att sträcka sig mellan åren 1919-1925, vi lär alltså inte få se något av Mussolinis tid under andra världskriget.
 
Ta en titt på trailern nedan i en skildring som osar makt och hänsynslöshet på mest intressanta sätt:
 
 
”M. Son of the Century” kommer att få sin premiär vid den 81:a upplagan av Venedigs filmfestival i slutet av månaden och kommer att spelas vid sidan av andra serier från mästerregissörer som Alfonso Cuarón, Thomas Vinterberg och Rodrigo Sorogoyen.
 
Något svenskt premiärdatum finns än så länge inte tillgängligt, men håll utkik!
| 2 augusti 2024 15:30 |