Film

Skribent

Fredrik Adolvsson

21 juli 2024 | 11:30

"Twisters" ändrade slutet - efter råd från Steven Spielberg

Det skadar inte att ha en av världens mest populära filmskapare på sin sida av stormen.
Steven Spielberg är en av grundarna till produktionsbolaget Amblin Entertainment, som ligger bakom "Twisters". Och uppenbarligen är den legendariske regissören inte en passiv producent.
 
Varning för lätt spoiler - fortsätt på egen risk.
 
I en aktuell intervju med Collider får  "Twisters" Glen Powell och Daisy Edgar-Jones en fråga som rör deras karaktärers relation, och det faktum att de inte kysser varandra under filmens gång. Något som både intervjuaren och publik reagerat på. Så hur kommer det sig? För en sådan scen spelades tydligen in.
 
Daisy Edgar-Jonas berättar att det en notis från Steven Spielberg, och tycker att den tillför något viktigt:
 
- Jag tycker att det hindrar filmen från att kännas för klichéartad, faktisk t. Jag tycker att det är något riktigt underbart med att det känns som att det finns en fortsättning. Det här är inte slutet på deras historia. De förenas av sin gemensamma passion för något.
 
Hennes medspelare instämmer och lägger till att filmen inte handlar om att de båda ska hitta kärleken:
 
- Det handlar om att få Kate att återvända till det hon älskar, nämligen att jaga stormar. Så det är där man hamnar i slutet av filmen. De delar den här saken, och hennes passion återupplivas, och hennes känsla av hem återupplivas. Jag känner att en kyss inte skulle vara representativ för det rätta målet i slutet. Och det är en bra Spielberg-notis. Det är därför den där grabben fortfarande är med i spelet.
 
Ändå rätt skönt när inte alla actionfilmer behöver besudlas med romantik.
 
"Twisters" går nu att se på biografer över hela landet.
 
 

Läs också: ”Twister”-regissören Jan de Bont tveksam till uppföljaren ”Twisters”

 
| 21 juli 2024 11:30 |