Spel

Skribent

Viktor Eriksson

9 september 2024 | 14:30

Svenska utvecklaren lovar åtgärda kritiserad del av “Star Wars Outlaws” inom 10 dagar

Spelets regissör säger att de ville skapa spänning. Istället kände sig spelare orättvist behandlade.
Regissören för svenska Massive Entertainments nya spel “Star Wars Outlaws”, Julian Gerighty, bekräftar nu att utvecklaren kommer att släppa en patch inom tio dagar som ska åtgärda spelets smygarsekvenserna. Sedan "Star Wars Outlaws" släpptes den 30 augusti har spelare kritiserat några smygsekvenserna i spelet, där du förlorar så fort du blivit upptäckt, för att vara både orättvisa och straffande.
 
Julian Gerighty säger i en intervju med GamesRadar+ att dessa sekvenser egentligen var tänkta att skapa spänning, men säger att han idag kan förstå att de känns orättvisa.  
 
– Det här är något som kommit till insikt den senaste veckan och vi korrigerar det redan med en patch som kommer inom kanske 10 dagar.
 
I sin recension av “Star Wars Outlaws” skrev MovieZines spelredaktör Anders Eklöf för övrigt att:
 
“Vid många tillfällen är det verkligen tillfredsställande och spännande att smyga runt och undvika stormtroopers och andra, men problemet är att det kan bli rätt frustrerande. För det första känns det som att fienderna antingen är totalt blinda för din närvaro, eller att de har ett sjätte sinne som gör att de kan upptäcka dig bakom en stor metallvägg.”
 
| 9 september 2024 14:30 |