Video

Skribent

Martin Persson

29 juni 2024 | 11:30

Video: Alla roliga missar i klassikern "Dansar med vargar" avverkas på 19 minuter

Djupdyk i den tidlösa klassikern.
Kevin Costners ”Dansar med vargar” är en odödlig succé. Flerfaldig Oscarsvinnare och nästan oräkneliga nomineringar påvisar hur Costner briljerade när han tog sig an westerngenren i den fantastiska och känslosamma berättelsen om ett amerikanskt befäl som lär sig att leva med ursprungsbefolkningen under inbördeskriget.
 
För att fira ankomsten av de nya efterlängtade premiärerna som kan tillskrivas Kevin Costner, ”Horizon: An American Saga” kapitel 1 & 2, tänkte jag kika på en rolig video där man lyfter fram bristerna i mästerverket ”Dansar med vargar”.
 
Missförstå ej, det är en fantastisk film och dessa problem är i sin helhet inget som drar ner filmen, eller alltid ens några faktiska problem. Detta är snarast god humor för att hylla en riktigt bra film med glimten i ögat!
 
 
”Tråkiga” förtexter, ologiska karaktärer, överdriven melankoli och möjligen något förlegade framställningar av ursprungsbefolkningen. Det mesta är sådant vi kan skratta bort, med vissa poänger kanske ändå finns på sina ställen?
 
Hur som helst är ”Dansar med vargar” en mycket stark film och det ser lovande ut för ”Horizon: An American Saga – Kapitel 1”, som vår recensent gav 4/5 i betyg som ett "pampigt och storslaget västernepos". Filmen har premiär 28 juni, varav kapitel 2 visas redan från 16 augusti.
| 29 juni 2024 11:30 |