Serie

Skribent

Martin Persson

22 oktober 2024 | 13:00

Alan Tudyk: ”Finns många hemligheter jag inte kan avslöja från ”Andor” säsong 2”

Skådisen bakom fanfavoriten, den kaxiga roboten K-2SO, öppnar upp om sin roll i den kommande säsongen och hur man som skådis får lära sig att ljuga lite.
Det känns som att det står lite stilla med ”Star Wars” för tillfället.
 
 
En favorit för många av oss som däremot kommer att släppas nästa år är ”Andor”. Den Emmynominerade och något annorlunda ”Star Wars”-tolkningen visar förloppet till spinoff-filmen ”Rogue One” och rebellalliansens födelse och har på sina håll fått mycket god kritik, om än något låga tittarsiffror.
 
Sedan tidigare står det klart att Alan Tudyk kommer att återvända i säsong 2 som sin karaktär från ”Rogue One”. K-2SO är en omprogrammerad robot som tillhörde rymdimperiet, men blir huvudkaraktären Cassian Andors (Diego Luna) kompanjon vid något tillfälle innan filmen, som vi snart lär få se.
 
I en intervju med Collider vid New York Comic Con avslöjar nu skådisen att det var svårt att hålla sin inblandning i serien hemlig, men att det ännu finns många spoilers och hemligheter som inte kommit fram:
 
-Det funkade, men det var svårt att veta när och vad man fick uttala sig om för att inte gå ut med för mycket. Som skådespelare utvecklar man förmågan att ljuga lite om inspelningarna för att inte bryta mot sitt kontrakt. Det finns fortfarande mycket jag inte kan berätta om min roll i den andra säsonger, som är full av spännande hemligheter. Det var kul att spela in tillsammans med Diego Luna igen.
 
Därefter hyllar Tudyk även seriens skapare Tony Gilroy som ett geni och tycker att det ska bli kul att se hur han får in ett ”smartass” som K-2SO i sin berättelse.
 
Förutom Alan Tudyk kommer även Ben Mendelsohn att återvända i sin roll som Director Krennic i säsong 2, detta trots att han tidigare menat att Disney ej hört av sig till honom. Alan tycks ha rätt om den utvecklade förmågan att ljuga.
 
”Andor” säsong 2 har inget bekräftat premiärdatum, men lär komma någon gång i början av 2025.
| 22 oktober 2024 13:00 |