Spel

Skribent

Anders Eklöf

22 oktober 2024 | 14:00

Netflix lägger ner sin stora studio som skulle producera konsolspel

Studion som skulle producera ett AAA-spel till flera format med "Halo"- och "God of War"-veteraner har lagts ned.
Sedan några år tillbaka erbjuder streamingtjänsten Netflix mobilspel utöver sitt utbud av tv-serier och filmer, med titlar baserade på deras franchises som "The Queen's Gambit Chess", "Stranger Things 1984" och "Shadow and Bone: Into the Fold" – men även hyllade indiespel som "Into the Breach". "Braid" och "Immortality".
 
Under några år har Netflix byggt upp en egen studio för att producera ett helt nytt storspel till flera konsoler, med erfarna personer som arbetat med bland annat "Overwatch", "Halo Infinite" och "God of War"-serien".
 
Nu rapporterar journalisten Stephen Totilo i sitt nyhetsbrev Game File att alla tre personer (Raf Grassetti från Santa Monica Studio, Joseph Staten som arbetat på "Halo"-serien" och Chacko Sonny på Blizzard Entertainment) har lämnat Netflix och att studion har lagts ned.
 
Netflix har försökt ta sig in i spelbranschen ett tag med framgångsrika tv-serier som "Cyberpunk: Edgerunners", "Arcane" och "Castlevania" som alla är baserade på spel, men det har inte gått lika bra på själva spelsidan. Det enda spelet som faktiskt har gått bra är Poinpy som är exklusivt på Netflix, med ett samlat betyg på 87 av 100Metacritic.
 
Enligt en rapport från CNBC spelar färre än 1 procent av Netflix cirka 247 miljoner prenumeranter deras spel dagligen.
 
Netflix fortsätter dock att satsa på tjänsten med stora spel som “Civilization VI: Platinum” och kommande “Tales of the Shire”, samt kommande spel baserade på deras serier som “Squid Game: Unleashed, “Chicken Run: Eggstraction” och “Blood Line: A Rebel Moon Game”.
 
| 22 oktober 2024 14:00 |