Film

Skribent

Alexander Kardelo

2 juli 2024 | 09:45

Är det äntligen dags för Ridley Scott att vinna en Oscar?

"Gladiator II" beskrivs som en het Oscarskandidat... men kan få smisk av Robert Zemeckis nya drama "Here".
Igår fick vi se de allra första bilderna ur "Gladiator II", Ridley Scotts nya episka filmäventyr - som redan spås bli en tung Oscarsfavorit.
 
Deadline har tittat på hur Oscarsracet ser ut när halva 2024 har passerat. Än så länge har vi inte fått se särskilt många Oscarsvärdiga filmer, förutom sci-fi-spektaklet "Dune: Part Two" i regi av Denis Villeneuve.
 
 
Hösten ser desto mer lovande ut, enligt de veteraner i filmbranschen som Deadline snackat med. Och framför allt är det "Gladiator II" som hyllas av de som redan fått se den. "Paul Mescal är otrolig och Denzel Washington fantastisk", skriver sajten.
 
Tro det eller ej, men en av vår tids största och mest aktiva regissörer - Ridley Scott - har ännu aldrig vunnit någon Oscar. Fyra nomineringar har det blivit genom åren, bland annat för "Thelma & Louise" (1991), "Gladiator" (2000) och "The Martian" (2015). Ska "Gladiator II" bli filmen som ändrar på detta och ställer en guldstatyett i hans bokhylla?
 
 
I samma artikel nämns Robert Zemeckis nya drama "Here" som en annan Oscarstippad film att hålla ögonen på.
 
Så sent som förra veckan fick vi se de första bilderna och en trailer för "Here", ett familjedrama som utspelas i ett och samma vardagsrum under flera årtionden. Det innebär att huvudrollerna, Tom Hanks och Robin Wright, blir både betydligt yngre och äldre mitt framför våra ögon.
 
Hanks och Wright återförenas med Zemeckis som regisserade dem båda i "Forrest Gump" för 30 år sedan. Den nominerades till 13 Oscars och vann sex, inklusive Bästa film.
 
Både "Here" och "Gladiator II" släpps på bio i november. Ska vi lyssna på Hollywood-insiders kommer det alltså bli två tunga filmer som gör upp om Oscarsstatyetterna på 2025 års gala.
| 2 juli 2024 09:45 |