Film

Skribent

Martin Persson

12 augusti 2024 | 11:30

Skräckfilm nästa för "Gravity"-regissören Alfonso Cuarón

Den hyllade Oscarsvinnaren vill vidga sina vyer.
Alfonso Cuarón, hur kan man inte annat än älska honom och hans arbete?
 
Från fantastiska Oscarsnominerade arthouse-draman som ”Roma” och ”Din morsa också”, till spännande och tänkvärda storfilmer som ”Children och Men” och ”Gravity” och en och annan Harry Potter-film också (kanske bästa i serien?). Cuarón är en mångsidig och högst kompetent regissör på alla plan.
 
En genre den mexikanska favoriten inte provat på särskilt mycket däremot är skräck, men det ser ut att bli ändring på det. I en intervju på en filmfestival berättar nämligen regissören för Deadline:
 
- Jag älskar skräckfilmer, min dröm är att en dag göra en själv. Det finns flera idéer i ett manus jag arbetat på med inspiration av Roman Polanskis klassiker ”Rosemarys Baby” och ”Hyresgästen”.
 
Minst sagt spännande att se en mer konstnärlig och kuslig skildring i Polanskis stil läggas till i Cuaróns filmografi. När och om det blir av återstår dock att se.
 
Alfonso Cuaróns nästa projekt blir TV-serien ”Disclaimer”, med Cate Blanchett, Sacha Baron Cohen, Indira Warma med flera och som släpps redan i höst. Därefter spekuleras han börja på ett manus han skrev för 20 år sedan, ”Billy Please Call Home”.
 
Håll utkik för fler nyheter om Alfonso Cuaróns nya filmer. ”Disclaimer” kommer att streama på Apple TV+ från den 11 oktober med nya avsnitt varje vecka.
| 12 augusti 2024 11:30 |