Video

Skribent

Martin Persson

30 juni 2024 | 15:00

Video: Hur gick det för skådespelarna efter "Dansar med vargar" ?

Hur gick det sen för skådespelarna? Kolla in videon.
Kevin Costner är aktuell med sin nya storfilmsepos ”Horizon”, som är ett gammaldags westerndrama i två delar.
 
På grund av detta är det ett perfekt tillfälle att kolla tillbaka på Costners tidigare filmografi. ”Yellowstone” kommer ju givetvis i åtanke som en tidigare utforskning inom genren, men även Costners stora succéfilm från 1990 ”Dansar med vargar” är en älskad klassiker.
 
Med sin enorma popularitet, stora mängd Oscarsnomineringar och en plats på IMDb:s topp 250 lista är det en enorm succé bland filmälskare världen över. Den tidlösa berättelsen om ett befäl i amerikanska inbördeskriget som oplanerat blir vän med ursprungsbefolkningen var något som berörde starkt och banade väg för den moderna western- och historiska genren.
 
Framgången för filmen består inte minst av de snygga kulisserna, det autentiska kostymarbetet och känslosamma manuset – men även skådespelarnas insatser ska berömmas.
 
Nu har mer än 30 år gått sedan filmen släpptes och ni kanske undrar, vad hände med filmens skådespelare? Ta en titt på videon nedan för att få svaret. Vissa, som Costner själva, har ju varit fortsatt aktiva med filmer av varierande kvalitet under åren. I andra fall, som Mary McDonnell, så har framgångarna varit mer riktade till TV och Graham Greene, som Oscarsnominerades för sin roll i filmen, har också haft viss framgång under årens gång.
 
Är du nyfiken på vad som hände med övriga medlemmar i ensemblen och även vargarna som syntes i filmen finns mer info i videon.
 
 
Är du sugen på mer Kevin Costner westerns så har ”Horizon: An American Saga - Chapter 1” premiär den 28 juni runtom i landet. Uppföljaren ”Chapter 2” kommer redan 16 augusti.
| 30 juni 2024 15:00 |