Film

Skribent

Fredrik Adolvsson

17 oktober 2024 | 10:00

Klassisk leksak blir live action-film (av någon anledning)

Succén med "Barbie" gav uppenbarligen mersmak för Mattel.
Ja, vad säger man?  När nyheterna kom om att spel som Sänka skepp och Monopol skulle bli film, uppstod en del frågetecken, men nu känns de ändå rätt rimliga. För hur gör man film av en View-Master?
 
Möjligen är det en större fråga för våra yngre läsare, för det känns som om den aktuella leksaken var som mest  populär när jag var barn på 80-talet. För att långa beskrivningen från Wikipedia så är View-Master "en apparat med vilken man kan titta på tredimensionella bilder genom så kallad stereoskopi".
 
Genom att köra pappskivor med bilder genom apparaten kunde du kolla på dem i 3D. Väldigt underhållande för en liten parvel, speciellt bland dåtidens teknik.
 
588a5f8a8aa0f904cd29a32f0cd2bab4 girl with red hat ttvk17o6lga unsplash
Fotograf: Girl with red hat på Unsplash.com.
 
Och nu berättar The Hollywood Reporter att Teknikens ska bli film.
 
Exakt vad upplägget blir avslöjas inte men projektet beskrivs som "äventyrsfilm för en familj med fyra kvadranter". 
 
Mattel Films vd Robbie Brenner, som låg bakom Margot Robbies "Barbie"-film, kommenterar:
 
- View-Master har inspirerat generationer att ge sig ut på gränslösa äventyr och erbjuder en skattkista av berättelsemöjligheter för den här filmen. Vi är mycket glada över att arbeta med Sony Pictures Entertainment och Escape Artists Todd Black för att ge liv åt denna Mattel-franchise. Deras kreativa och filmskapande expertis sätter scenen för att introducera en modern tolkning av denna älskade leksak till publik överallt.
 
Arbetet har bara påbörjats så när, var, hur och av vem filmen kommer göras får framtiden utvisa.
 
 
| 17 oktober 2024 10:00 |