Serie

Skribent

Martin Persson

22 oktober 2024 | 15:20

Manusförfattaren bakom ”Sagan om Ringen” vägrar se ”Maktens Ringar”

Philippa Boyens har goda anledningar till varför hon just nu undviker Amazons nedslag i Midgård.
”Maktens Ringar” har fått både ris och ros, men i sin andra säsong blivit relativt väl mottagen och bjuder på en del spännande twister och utforskning av Tolkiens värld.
 
Det faller sig därför naturligt att man undrar vad skaparna bakom den ursprungliga ”Sagan om Ringen”-filmtrilogin tycker om den nya prequelserien och nu har vi…. åtminstone ett uttalande från filmernas manusförfattare Philippa Boyens, som jobbade med Peter Jackson under många år och även är inblandad i Warner Bros. kommande ”Sagan om Ringen”-projekt.
 
I en intervju med Empire ger Boyens svar på frågan om ”Maktens Ringar”, som kanske inte är vad alla hoppades på:
 
-Jag har inte sett något av det. Det är ett medvetet val eftersom jag inte vill döma någon annans försök att återvända till den världen, samtidigt som jag inte vill inte att vi influeras för mycket av det när vi fortsätter bygga upp Midgård. Jag tror och hoppas att Amazon gör ett strålande jobb med sin tolkning, men jag vill att våra kommande filmer ska kunna stå på egna ben. En dag hoppas jag att det ska finnas möjlighet att se den, vem vet.
 
Ett diplomatiskt svar som till viss del är förståeligt. Tolkiens massiva värld är ju inget man gärna vill se krympa för mycket genom överdriven fanservice.
 
Är du sugen på mer ”Sagan om Ringen” kan du glädja dig åt att vi både har en kommande biofilm nu till jul, ”Sagan om ringen: Striden vid Rohan” och en lovande film om Gollum på ingång.
| 22 oktober 2024 15:20 |