Film

Skribent

Martin Persson

24 juli 2024 | 05:01

På tv ikväll: Josh Brolin och Benicio Del Toro slåss mot karteller i underskattad actionuppföljare

Få når upp till Villenueves nivå, men en välgjord uppföljare bör alltid uppmärksammas.
Förra veckan tipsade vi om Denis Villenueves omåttligt underhållande, känslosamma och snygga acitondrama ”Sicario”, som var en hyllad och klart sevärd film i en mästares imponerande filmografi.
 
Nu kommer även uppföljaren att visas på TV, en film som kanske inte fått samma genomslagskraft som den första filmen, men som är klart sevärd.
 
”Sicario 2: Soldado”  fortsätter där den första filmen slutade, men utan Emily Blunt och med en utökad roll till Josh Brolin, som spelar mot Benicio Del Toros än en gång minnesvärda rolltolkning. Drogkrigen mellan gränserna har eskalerat och kampen har sammankopplats med terroristhot. Stefano Sollima regisserar denna gång i Denis Villenueves ställe och Taylor Sheridan kvarstår som producent.
 
Fokuset ligger möjligen något mer på action snarare än karaktärsutveckling och drama denna gång och parallellerna till James Camerons ”Aliens” i jämförelse med den mer lågmälda första filmen känns inte helt orimlig. Dramat och intrigerna finns dock där än och vävs in fint i storyn.
 
Sollimas regi känns igen tydligt från hans arbete med de råa gangsterberättelserna ”Gomorrah” och ”Subbura” och liksom den första filmen känns det mesta meningsfullt och snyggt.
 
Filmen är överlag relativt omtyckt och fick här på Moviezine betyget 4/5, så även om filmen inte gjort samma kulturella avtryck som sin föregångare kan den absolut ses som en stark film, som kanske är något underskattad och sviktat lite i sin uppmärksamhet?
 
 
 
”Sicario 2: Soldado” visas ikväll 21:00 på TV6. Streamar även på Viaplay och Prime Video och finns att hyra & köpa hos SF Anytime.
| 24 juli 2024 05:01 |