Film

Skribent

Alexander Svensson

21 augusti 2024 | 11:15

Robert Downey Jr. avslöjar hur han fick sin nya roll som Doctor Doom

Robert Downey Jr. är redo att axla manteln som storskurk.
Robert Downey Jr, mannen som gav både Tony Stark och MCU ett ansikte, förbereder sig för att återvända till Marvels filmuniversum, den här gången som storskurken Victor Von Doom/Doctor Doom. Karaktären kommer vara det nya stora hotet för Avengers i “Avengers: Doomsday” och “Avengers: Secret Wars” 2026 och 2027 respektive.
 
Robert Downey Jr. har nu i en intervju i en podcast från The Hollywood Reporter berättat lite om hur det gick till när han erbjöds rollen som Doom:
 
- Susan (Downeys hustru, reds.anm) och jag satt ner och pratade med (Kevin) Feige en gång och han sade: “Det slår mig hela tiden att om du skulle komma tillbaka…” och Susan säger “Vänta va, komma tillbaka som vad?”
 
Sen insåg vi båda långsamt att det här var en annan sak som bara motbevisar alla tvivel någon någonsin skulle kunna ha om den mannen. Han är en väldigt sofistikerad kreativ tänkare, och kom på hur vi kunde undvika att gå bakåt, hur vi kan undvika att göra folk besvikna, hur vi kan fortsätta överträffa förväntningar. Han tog upp Victor Von Doom. Jag kollade upp karaktären och kände “Wow”. Sen säger Kevin “Vi ska göra Victor Von Doom rätt. Vi ska göra det rätt.”
 
 
Downey är uppenbart fortsatt intresserad av att vara en del av Marvels filmuniversum. Frågan som alla ställer sig är om han kommer lyckas göra Doom till en egen karaktär, eller om han kommer tyngas ner av hur starkt förknippad han är med Tony Stark.
 
Robert Downey Jrs första bekräftade framträdande som Doom är i “Avengers: Doomsday” den 1 maj 2026.
| 21 augusti 2024 11:15 |