Spel

Skribent

Anders Eklöf

2 oktober 2024 | 10:00

"Star Wars Outlaws" floppar – har sålts i under 1 miljon exemplar

"Assassin's Creed Mirage" från 2023 såldes jämförelsevis i 5 miljoner exemplar på tre månader.
När "Star Wars Outlaws" släpptes för ungefär en månad sedan fick det relativt blandad kritik, där många hyllade det för sin snygga tolkning av en galax långt, långt borta – medan andra dissade det för en tråkig öppen värld och frustrerande smygande.
 
Här spelar vi som tjuven Kay Vess som ger sig på det största rånet som galaxen har skådat, efter att dödstjärnan har sprängts i "Stjärnornas krig" och skapat kaos i den undre världen.
 
I min recension här på MovieZine gav jag spelet betyget 3 av 5, med motiveringen det "inte gör något revolutionerande med varken den öppna världen eller licensen, men jag trivs för det mesta under smyguppdragen eller när jag åker runt i de vackra miljöerna".
 
Vi har tidigare rapporterat om att spelet av svenska Massive Entertainment har sålts sämre än väntat och att Ubisofts aktier har sjunkit rejält sedan spelet släpptes i slutet av augusti.
 
Nu skriver sajten Insider Gaming att "Star Wars Outlaws" har sålts i färre än en miljon exemplar på en månad. Det spekuleras dessutom i att spelets halvdana mottagande är en av anledningarna till att "Assassin's Creed Shadows" försenats till 2025.
 
Spelet "Assassin's Creed Mirage" som släpptes för ungefär ett år sedan sålde jämförelsevis i cirka 5 miljoner exemplar under sina första tre månader.
 
Massive Entertainment har gått ut med att de kommer åtgärda en del tekniska problem som spelet drabbats av.
 
| 2 oktober 2024 10:00 |