Serie

Skribent

Jonatan Blomberg

12 oktober 2024 | 12:00

Nytt på streaming: 3 nya tv-serier du inte kan slita blicken ifrån

MovieZines tv-redaktör Jonatan Blomberg lyfter fram tre nya tv-serier från Apple TV+, SVT Play och Disney+ som förtjänar din dyrbara tid framför tvn.
Vissa veckor är bättre än andra. Och vecka 41 har faktiskt levererat några riktigt vassa tv-premiärer för oss svenskar. Det har bjudits på allt från erotiska Oscarsvinnare, en skandalomsusad intervju i "The Crown"-miljö och mexikanska boxare. Grejer det helt enkelt inte går att slita blicken ifrån!
 
Här nedan hittar du tre nya tv-serier som alla är redo att börja streama redan under helgen och spendera din dyrbara tid i höstmörkret med:
 

"Disclaimer" (Apple TV+) - första avsnittet ute nu

 
 
Efter 11 Oscarsnomineringar och fyra vinster ("Roma", "Gravity", "Children of Men") så råder det ingen tvekan om att Alfonso Cuarón är en av våra bästa regissörer just nu. "Disclaimer" är hans första tv-serie, en erotisk miniserie med Oscarsvinnaren Cate Blanchett ("Carol", "Blue Jasmine", "Tár") i huvudrollen. Cuarón har både skrivit och regisserat samtliga sju avsnitt av serien som följer en journalist som gjort karriär på att avslöja stora företag och myndigheters dumheter bakom kulisserna. Men en dag får hon en bok skickad till sig av någon som skrivit om hennes största och värsta hemlighet, vilket givetvis får oväntade ringar på vattnet i hennes liv. 
 
 

"En kunglig skandal" (SVT Play) - alla avsnitt ute nu

 
 
"Scoop" blev en hit på Netflix för ett drygt halvår sedan, när filmadaptionen av den ökända intervjun med brittiska prins Andrew släpptes. Nu har det blivit dags för miniserieadaptionen av gänget som redan gjort "En engelsk skandal" och "En brittisk skandal", den här gången är den svenska översättningen av titeln passande nog "En kunglig skandal". Ruth Wilson ("Luther") och Michael Sheen ("Good Omens") är två skådespelare som alltid levererar på topp i sina roller framför kameran, så även här. Efteråt kan du faktiskt se hela originalintervjun på YouTube och jämföra med serien!
 

"La Maquina" (Disney+) - alla avsnitt ute nu

 
 
Hulu har gjort sin första originalserie på spanska och man har verkligen inte sparat på krutet. Gael García Bernal ("Mozart in the Jungle") spelar en boxare som får en sista chans att vinna en stor titel innan han behöver lägga handskarna på hyllan, samtidigt hotas han av någon som vill att han ska förlora matchen med flit. I rollen som hans manager får vi se Diego Luna ("Andor") och som hans ex-fru får vi se Eiza González ("3 Body Problem"). 
 
| 12 oktober 2024 12:00 |