Film

Skribent

Nader Ryan Pahlevani

17 september 2024 | 05:00

17 nya filmer på Viaplay - det här sci-fi-dramat från 2007 är "ett tekniskt underverk"

Clive Owen har huvudrollen i imponerande "Children of Men", en av veckans nya filmer på Viaplay.
I "Children of Men" reser vi hela vägen till 2027 (filmen släpptes 2007 i Sverige) där inga barn länge blir till. Det har gått hela 18 infertila år och världen står i brand; lagar och infrastruktur finns knappt längre. Vi introduceras till Theo (Clive Owen) som kontaktas av sin före detta partner (Julianne Moore). Hon behöver hjälp med att få en tjej ut ur Storbritannien - men det är inte vilken tjej som helst; hon är gravid. 
 
"Children of Men" kammade hem en femte plats på vår egna lista över "10 katastroffilmer du måste se innan jorden går under" av Daniel Berglund. Han skriver att "filmen är kritiskt hyllad och har vunnit flera utmärkelser, däribland två BAFTA- och ett Saturnpris. Med tre Oscarsnomineringar på nacken visar Cuarón oss att dystopier inte måste vara billigt skräp." Jag instämmer och mer än en gång undrade jag "hur f-n har man spelat in detta?" Filmen är helt enkelt ett tekniskt underverk av sällan skådat slag. 
 
 
För den som letar efter något mer lättsamt finns den underhållande "Now You See Me" och dess uppföljare. Första filmen kretsar kring fyra magiker som använder sig utav diverserse tricks för att utföra bankrån och ge pengarna till sin publik. Jesse Eisenberg, Mark Ruffalo och Woody Harrelson syns i rollerna och får i uppföljaren sällskap av Daniel Radcliffe
 
Filmatiseringen av "The Perks of Being a Wallflower" är också värd att nämnas; en fantastiskt gripande film om trauman, relationer och att växa upp. Bokens författare har skrivit manus och regisserat filmen vilket förklarar varför adaptionen är så lyckad. Lägg till finfina skådespelarinsatser och skön musik så är du garanterad en känslosam - om inte tårfylld - filmupplevelse. 
 
Spana in hela listan: 
 
● A Dog's Purpose
● Angel has Fallen
● Children of Men
● Knocked Up
● Kon-Tiki
● Limitless
● Now You See Me
● Now You See Me 2
● Patriots Day
● Ternet Ninja
● The Awakening
● The Last Stand
● The Perks of Being a Wallflower
● The Spy who dumped me
● This is 40
● Two Night Stand
● Wonder
 
Vilka av filmerna kommer du se? Kommentera gärna. 
| 17 september 2024 05:00 |