Film

Skribent

MovieZine

10 december 2016 | 09:00

Årets 11 sämsta filmer 2016

Dags för ett maraton?
Under året som gått har vi delat ut betyget 1 elva stycken gånger här på MovieZine. Elva gånger till elva olika filmer som vi ansåg vara närapå värdelösa, och som du gjorde bäst i att försöka undvika. Eller inte undvika, beroende på hur ofta du brukar tycka helt motsatt vad våra recensenter tycker. 

Hur många av dem har du sett? Håller du med om att filmerna nedan bara förtjänar en etta i betyg, eller är de värda mer? Vi ser fram emot att läsa vad du tycker!

Det här är hur som helst filmerna som MovieZine tyckte var sämst under år 2016:

"Mike and Dave Need Wedding Dates"




Vår recensent Daniel S. Ogalde var inte nådig i sin kritik av den här Zac Efron-ledda komedin om två dude-bros som ska fixa dejter till ett bröllop (trots att vissa läsare verkade gilla den).

- Jag hatar det inte men "Mike and Dave Need Wedding Dates" är som att se den där fulla morbrorn på familjemiddagen dra sina krystade skämt och förläget sympatiskratta. Allt när man borde fråga hur han egentligen mår eller ännu hellre be honon hålla käft. Så Mike och Dave, håll käft.

"Ma Ma"


Large 5100f72fbf8d12ae89c475338cd6dea9 f28b62f85c206be9939a5e07706a8cc8 007

Penelope Cruz spelar en cancerpatient som älskar livet, och mitt i allt får hennes gynekolog för sig att brista ut i sång samtidigt som han utför en undersökning. 

Jake Bolin var kort sagt inte helt övertygad:

- Obegripligt sentimentalt och plågsamt utdraget melodram där inte ens begåvade Penelope Cruz förblir skonad från tråkigheterna.

"Ride Along 2"




För andra gången skulle Ice Cube och Kevin Hart glida runt som poliser, men konceptet lyfte inte den här gången heller.

Jonna Vanhatalo kände sig bedrövad:

- ”Ride Along” snodde 99 minuter av mitt liv, ”Ride Along 2” roffade åt sig ytterligare 101. Jag hoppas vid mitt liv att det inte kommer en trea och ännu fler, vilket skulle innebära att jag snart är död. Men vadå. Jag kan trösta mig med att det knappast kan bli så mycket sämre. Eller kan det? 

"Sharknado: The 4th Awakens"




Den fjärde "Sharknado"-rullen kvalade inte helt otippat in på den här listan. När hela ens filmidé går ut på att vara så dålig att den blir bra, men ändå blir outhärdligt dålig, då har man ett problem.

Andreas Samuelson skrev:

- En film som inte för en sekund tar sig på allvar, på gott och ont. Småkul ett tag men samtidigt blir det tröttsamt att se på en parodi som är så dåligt gjord.

"Daddy’s Home"




Will Ferrell och Mark Wahlberg försökte återupprepa framgången med "The Other Guys" men lyckades bara förarga oss genom ett överutnyttjande av trötta klyschor, ogenomtänkta skämt, och en långsökt handling.

Carl Adam Anderberg skrev:

- "Daddy's Home" är en skitfilm i ordets alla bemärkelser.

"Dirty Grandpa"




Att legendaren Robert De Niro kunde sjunka så här lågt var en tragedi för hela filmvärlden, men här spelade han hur som helst en dumkåt snuskgubbe på roadtrip med sin sonson. För övrigt den andra filmen på listan där Zac Efron är med.

Jakob Åsell skrev:

- Robert De Niros karriärs-nedstigning från ”Gudfadern 2” till ”Dirty Grandpa” lär sakna motstycke i filmhistorien. Däremellan kan alla världens filmer sorteras in efter kvalitet. Gud förbjude att vi stänger De Niro-boken här.

"Gods of Egypt"




Det syntes redan på de första trailers som släpptes att det här riskerade att bli ett saftigt magplask, och det är just vad det i slutändan blev. 

Andreas Samuelson hittade inget att vara glad över i Alex Proyas storfilm:

- Hade det faktum att ingen i “Gods of Egypt” är egyptier varit filmens främst brist så hade jag kunnat vara mer generös betygsmässigt. Men tyvärr är det filmens minsta problem.

"The 5th Wave"




Chloë Grace Moretz och kompani hade nog önskat sig en succé så att även de två återstående böckerna i Rick Yanceys YA-trilogi hade fått bli filmer. "Tyvärr" floppade "The 5th Wave" över hela världen.

Jakob Åsell skrev:

- ”Can we survive the 5th wave?” frågar taglinen på postern, och det är en högst rimlig frågeställning. För min del hade undergången gärna fått skölja bort alla spår av denna sortens publikföraktande plastproduktion.


"The Greasy Strangler"




En mordhistoria centrerad kring en far och son, där en av dem kanske är "The Greasy Strangler", det låter väl spännande? 

Johan Barrander höll inte med, och skrev:

- Jag vet inte var jag ska börja?! Kanske med det obefintliga skådespeleriet, den fullkomligt hiskeliga musiken, den icke-existerande regin, den utstuderade kostymen, de korkade bi-karaktärerna. Det hela är bara så obeskrivligt dåligt att jag inte vet var jag ska ta vägen...

"13 Hours"




Michael Bay gav sig på att skildra den verklighetsbaserade historien om hur sex medlemmar i en säkerhetsstyrka försvarade en amerikansk diplomatbyggnad mot upprepade terroristattacker i Benghazi år 2011. Tyvärr var det lite si och så med nyanseringen, och tillslut föll allt samman i kromad vapenporr och vajande flaggor, på klassiskt Bay-manér.

Jake Bolin skrev:

- Utan att solka ned de verkliga soldaternas insats så får man även konstatera att de skildras outhärdligt ensidigt på film. 

"Beck: Vägs ände"




En enda svensk film tog sig in på årets lista, och det i form av "Beck: Vägs ände". Många fans gillade den, men vår recensent Helena Sandberg såg på saken med lite andra ögon:

- "Vägs ände" har ett sömnigt och faktiskt kolossalt dåligt manus med taskig regi och överspelande skådespelare. Jag siar att läkare snart kommer att rekommendera avsnittet som hjälpmedel vid sömnsvårigheter. Alternativt som uppåttjack vid depressioner då det går att skoja sönder hela upplevelsen på grund av dess tafflighet.

Håller du med om filmerna ovan? Är det någon du saknar? Är det någon som verkligen inte borde vara med på listan? Kommentera gärna nedan!
| 10 december 2016 09:00 |