Skribent

Alexander Svensson

29 juli 2024 | 14:00

Lista: 5 andra Marvelskådisar som borde få en ny roll efter Robert Downey Jr

Om Marvel nu är öppna för att ta tillbaka skådisar från förr i sprillans ny roller så har vi här på MovieZine ett gäng förslag...
Robert Downey Jr är tillbaka i Marvels universum, men inte som Iron Man. Istället ska han ta sig an rollen som Dr Victor von Doom, en av Marvelserietidningarnas största skurkar. Nyheten har fått blandad respons: vissa är extatiska medan andra är mer skeptisk till att en man som är så starkt förknippad med en ikonisk Marvelkaraktär nu ska spela en helt annan. 
 
När Marvel nu verkligen öppnat dörrarna för att en skådespelare kan göra flera olika roller i MCU så är det dags att lista fem andra skådespelare som också haft roller i MCU men förtjänar att få komma tillbaka som en ny karaktär:
 

1. Mads Mikkelsen

 
Mads Mikkelsen som Kaecilius i "Doctor Strange", än roll han var alldeles för bra för.
 
Mads Mikkelsen gjorde Marveldebut i 2016 års "Doctor Strange", där han spelade storskurken Kaecilius, en karaktär som gemene man sedan länge lär ha glömt bort. Mikkelsen fick studsa runt med kraftig ögonskugga och oklart slutmål innan han lite oceremoniskt blev dödad av det interdimensionella väsendet Dormammu. En platt engångsroll är definitivt inte vad en skådis av Mikkelsens kaliber förtjänar, och att ta tillbaka honom i en större roll borde vara givet.
 

2. Tadanobu Asano

 
Tadanobu Asano som Hogun i "Thor: Ragnarok".
 
En av årets stora snackisar är med rätta "Shogun", men visste du att Tadanobu Asano, som spelade Yabushige i serien var med i MCU? Han spelade Thors polare Hogun de tre första "Thor"-filmerna, en roll som slutade med ond bråd död efter en fightscen mot Cate Blanchetts Hela i "Thor: Ragnarok". Asano visade i "Shogun" vilken oerhört grym skådespelare han är, och borde absolut få en ny chans i MCU, gärna i en betydligt större roll. 
 

3. Elizabeth Debicki

 
Elizabeth Debicki, känd som prinsessan Diana i "The Crown" slösades bort helt som Ayesha i "Guardians of the Galaxy"-filmerna.
 
Jag hör till dem som anser att James Gunn sällan gör misstag med sina superhjältefilmer, men han underanvände Elizabeth Debicki på närmast kriminellt vis. "The Crown"-skådisen spelade Ayesha i "Guardians of the Galaxy Vol 2" och efterföljande "Vol 3", men det var en väldigt liten roll. Givet att hon dock var täckt från topp till två i guldfärg och bitvis dessutom hade en prålig hatt så lär inte så värst många känna igen henne om man skulle ge henne en ny roll, vilket hon, med tanke på insatsen i exempelvis "The Crown", verkligen förtjänar.
 

4. Djimon Hounsou

 
Djimon Hounsou som Korath the Pursuer i "Guardians of the Galaxy".
 
På tal om "Guardians of the Galaxy", varför envisas alla blockbusters med att ge småroller till Djimon Hounsou? Karln är en fantastisk skådespelare oavsett övrig status på filmen han råkar vara med i, men fastnar ändå med karaktärer som Korath the Pursuer i "Guardians of the Galaxy" (DC var inte mycket bättre, och gjorde honom till en rätt anonym trollkarl i "Shazam"). Ge Djimon Hounsou en vettig roll, helst igår!
 

5. Ben Mendelsohn

 
Ben Mendelsohn i full makeup som skrullen Talos.
 
Jag är fortfarande sur över att man valde att göra slut på Ben Mendelsohns Talos i "Secret Invasion". Karaktären var en av Marvels bästa sidofigurer, och Mendelsohn hade uppenbarligen hur kul som helst i rollen. Iochmed att Mendelsohn också är en grymt underskattad skådespelare som inte bör slösas bort (vilket man gjorde) så hade det varit rimligt att ge honom en ny roll, särskilt när Talos nu, likt Tony Stark, så uppenbart är död och begraven.
| 29 juli 2024 14:00 |