Film

Skribent

Martin Persson

13 augusti 2024 | 13:15

Oscarsvinnande svensken filmar åt Noah Baumbach

Linus Sandgren har vunnit Oscars och kommer nu att jobba med ännu en känd regissör.
Lovande projekt är på ingång från flera håll.
 
Noah Baumbach är för flera av oss en favorit, inte minst i samarbete med frugan Greta Gerwig, men även med hans egna mästerverk som ”The Squid and the Whale” och ”Marriage Story”. Baummbach är en konstnär som kombinerar drama och humor på ett perfekt, underhållande och snyggt sätt och har nominerats för fyra Oscars för sin ypperliga regi och manusarbete. Sist ut, utöver manusarbetet i ”Barbie”, var ”Vitt brus” för Netflix.
 
World of Reel rapporterar nu om nästa projekt, även denna gång för Netflix, där han kommer att få sällskap av ingen mindre än Linus Sandgren
 
För många av oss, inte bara svenskar utan världen över, är Sandgren ett känt namn inom behind the scenes-arbete. Han står nämligen bakom fotot i flera av dina favoritfilmer som fjolårets fantastiska ”Saltburn”, nästan-Oscarsvinnaren ”La La Land” och senaste Bond-filmen ”No time to die”. Ingen dålig resumé, minst sagt. För ”La La Land”, som inte skulle vunnit ”Bästa film”, drog han åtminstone in en av filmens riktiga priser, nämligen för fotot.
 
”Jay Kelly”, som blir namnet på Baumbachs film, kommer att se George Clooney och Adam Sandler i huvudrollerna, bredvid namn som Laura Dern, Patrick Wilson, Emily Mortimer och, så klart, Greta Gerwig. Filmen beskrivs som en rolig och känslosam coming-of-age berättelse för vuxna. Kan det bli bättre än så här?
 
Något premiärdatum finns inte än, men filmen väntas visas upp vid nästa års Venedig filmfestival.
| 13 augusti 2024 13:15 |