Film

Skribent

MovieZine

13 september 2024 | 15:30

Sista chansen: "Fight Club" och 10 andra bra filmer försvinner från Netflix imorgon

Regel nummer 1: Vi snackar gärna om "Fight Club".
Netflix rensar lite i filmutbudet så här mitt i månaden. Imorgon lördag tappar de rättigheterna till flera riktigt bra filmer, så nu vet du iallafall vad du kan ägna din fredagskväll åt.
 
David Finchers kultfilm "Fight Club" präglas av våld, samhällssatir och lekfull kreativitet som håller än idag, efter 25 år. En av 1999 års häftigaste och mest omtalade filmer låter en tråkig snubbe (Edward Norton) träffa en cool snubbe (Brad Pitt) som förändrar hela hans syn på den trista omvärlden. Det blev toppbetyg i MovieZines recension där Viktor Jerner kallade filmen för "ett mindfuck i världsklass".
 
1999 - ett helt otroligt filmår för övrigt. Då fick vi även den skarpa och snygga thrillern "The Talented Mr. Ripley", med Matt Damon som en ung och blyg man som visar sig vara mästare på att manipulera andra. Han reser till Italien, blir vän med Jude Law och Gwyneth Paltrow, och börjar drömma om deras privilegierade liv.
 
Musikalen "Chicago" är en personlig favorit, och något av det bästa som gjorts i genren på 2000-talet. Renée Zellweger och Catherine Zeta-Jones dansar och sjunger om mord i en svängig historia om kändisdrömmar, glamour och det hårda livet i ett kvinnofängelse. Ursnyggt och sexfaldigt Oscarsbelönat i regi av Rob Marshall.
 
En något nyare film är racingrullen "Le Mans '66" med Christian Bale och Matt Damon so mrivaler i en klassisk amerikansk hjältesaga. Filmerna på listan går att se fram till lördag natt.
 

De här filmerna lämnar Netflix 14 september:

 
● Chicago
● Dear Evan Hansen
● Downsizing
● Fight Club
● Foxcatcher
● Hov1 4-Ever
● Höstlegender
● Le Mans '66
● Shooter
● State of Play
● The Talented Mr. Ripley
| 13 september 2024 15:30 |