Spel

Skribent

Anders Eklöf

2 oktober 2024 | 16:30

"Starcraft" kunde ha blivit ett "Star Wars"-spel

Det fortsätter att komma rykten om Blizzard Entertainment från en kommande bok om företaget.
Den senaste tiden har vi rapporterat en hel del om utvecklarna Blizzard Entertainment, då reportageboken  "Play Nice: The Rise, Fall and Future of Blizzard Entertainment" av Jason Schreier släpps i dagarna.
 
Vi har bland annat fått höra att de arbetar på ett actionspel i "Starcraft"-universumet och att Netflix-serier baserade på "Warcraft", "Overwatch" och "Diablo" var på gång tidigare.
 
Det senaste kommer från en intervju med författaren hos sajten IGN, där han berättar att "Starcraft" nästan var på väg att bli ett strategispel baserat på Star Wars – då flera utvecklare menar att de var väldigt peppade på att få göra ett spel tillsammans med LucasArts.
 
Studions medgrundare och dåvarande chef Allen Adham ska ha berättar för utvecklarna att de skulle sätta igång med ett potentiellt strategispel med Star Wars-licensen tillsammans med Lucasfilm.
 
- Blizzard arbetade på ett spel kallat "Shattered Nations", som lades ner av flera anledningar efter att det utannonserades. De satte igång med arbetet innan de fick licensen för Star Wars. Det ska tydligen finnas illustrationer på AT-AT:s i Blizzard klassiska isometriska vy någonstans, berättar han.
 
Enligt Schreier ska dock LucasArts tidigare chef Jack Sorenson inte ha något minne av det hela.
 
- Sen blev det istället "Starcraft", fortsätter han.
 
Idén var att helt enkelt fortsätta arbeta på ett strategispel med science fiction-tema, fast utan Star Wars. En kul detalj är att många menar att "Starcraft" är ett plagiat på det populära figurspelet "Warhammer 40,000".
 
"Starcraft" och "Starcraft II" har sålts i 11 respektive 6 miljoner exemplar, så det blev trots allt en succé av det hela.
| 2 oktober 2024 16:30 |